Acasa  •  Despre Noi  •  Acreditare  •  Galerie Foto  •  ContactTrepte Initiatice

flo


Instruirea in Prananadi este deosebit de importanta si este cu totul deosebita de oricare dintre formele de transmitere a cunostintelor care se cunosc in Occident. Ceea ce face aceasta deosebire este initierea. In tibetana initierea se numeste lung, ceea ce ar insemna inzestrare, imputernicire, transmitere si, practic, reprezinta un proces prin care initiatul devine capabil sa manifeste capacitatea transmisa.

Gradul I

Invatatura primita la primul curs se incadreaza in categoria vindecarilor prin punerea palmelor, putand fi aplicata atat pentru noi, cat si pentru tot ce ne inconjoara, inclusiv pentru plante si animale. Gradul I se dovedeste extrem de simplu - poate fi insusit chiar si de catre copii. Initierile primite la cursul de gradul I ne inzestreaza cu capacitatea de a ne incarca cu energia universala vindecatoare si de a o transmite si altora. Cand acordam ajutor cu aceasta metoda, energia vindecatoare trece prin noi, alimentandu-ne si vindecandu-ne si pe noi. Acest procedeu natural de vindecare este, in mod cert, unul dintre cele mai minunate daruri primite de om. Incarcarea cu energie se face in functie de necesitatea fiecarui individ in parte.

Cursul de gradul I este urmat de o perioada de purificare de 21 de zile. In acest rastimp se recomanda a nu se consuma carne, alcool, nicotina si nici produse care contin cofeina.

Gradul II

Aplicarea gradului II contribuie la restabilirea echilibrului mental-emotional. Gradul II confera, printre altele, dobandirea capacitatii de vindecare la distanta cu ajutorul simbolurilor ancestrale tibetane, precum si insusirea unei tehnici de meditatie traditionale cu efect purificator, vindecator si de dezvoltare a personalitatii. La cursul de gradul II se invata si se constata ca, pentru a pune capat unor probleme fizice sau psihice este nevoie de diferite calitati ale energiei, care sa actioneze la nivelele emotional si mental. Invataturile gradului II si ale gradelor superioare fiind secrete (pentru a putea aplica procedurile acestui grad este nevoie de initiere), mai multe informatii nu se pot oferi in afara cursului. Si la acest grad punem un accent deosebit pe modul de viata si de alimentatie, deoarece energiile de nivel mai inalt se pot percepe mai usor cu un corp si sistem energetic purificat. Drept consecinta ne putem elibera de sabloanele comportamentale defectuoase si putem elimina blocajele din sistemul energetic. Astfel actionam mult mai direct asupra cauzei bolilor.

Gradul II+

Gradul II+ este un "aperitiv" al gradului III, avand scopul de a face trecerea de la nivelul energetic al gradului II. Prin initiere vom dobandi capacitatea de a ne asigura protectie impotriva agresiunilor energetice. Se obtin rezultate deosebit de bune in lupta impotriva viciilor. Ajuta in procesul de slabire, atat de necesar in zilele noastre, cand obezitatea a devenit o boala mondiala. Odata cu dobandirea invataturii transmise la acest grad creste si responsabilitatea, deoarece gradul II+ pune in miscare energii extrem de puternice.

Gradul III

Gradul III, numit si grad de maestru, are un nivel energetic, spiritual, extrem de inalt si confera instrumente deosebit de eficiente in vederea vindecarii si a autodezvoltarii. Tehnicile insusite la gradul III au efect, mai ales, asupra cauzelor mentale ale bolilor. In prima parte a cursului vom face cunostinta cu o bogatie atat de mare a acestei metode ancestrale tibetane, incat memorarea si intelegerea invataturilor este un adevarat maraton. Solicitarea si efectul energetic puternic al acestui grad este un test pentru capacitatile intelectuale, vitalitatea si rezistenta la suprasolicitare ale cursantului. In vederea acestor initieri, care dureaza mai multe zile si nopti, se recomanda cursantului sa se pregateasca timp de mai multe luni, sa se alimenteze adecvat si sa mediteze cat mai mult. Linia de maestri Prananadi a pastrat traditia ancestrala a initierilor si atmosfera din manastirile tibetane, a caror amprenta se poate sesiza la acest grad. Incepand cu gradul III nu este indeajuns sa primim initierea. Intelegerea si insusirea invataturilor vor deveni eficiente, lucrative, doar daca acestea sunt aplicate practic. Aceasta este singura posibilitate prin care invataturile exterioare se cristalizeaza in valori interioare.

Gradul IV

Dintre gradele de vindecare, gradul IV este cel mai specializat, constand din 3 cursuri de sine statatoare. Tehnicile predate actioneaza pe sisteme bine determinate.
Partea I: contine chirurgia energetica; cu acest procedeu se pot indeparta pietrele de la rinichi si vezica biliara, tumorile, chisturile etc. fara interventie chirurgicala.
Partea a II-a:contine tehnici cu care se poate vindeca intreg sistemul osos, adica deformatiile oaselor, osteoporoza, artroza, deviatia de sept etc.
Partea a III-a:contine tehnici cu care se poate reface musculatura, se pot trata atrofiile musculare, rupturi si inflamatii ale tendoanelor, etc.

Gradul V

Gradul V este primul dintre gradele de Mare Maestru; continutul acestui grad este insa invaluit in mare secret. Cine a ajuns la acest grad si este demn de el, a atins punctul in care viata lui poate lua o turnura radicala.Tratamentul Prananadi are caracter caritabil. Terapeutul nu are voie sa ceara recompensa materiala pentru ajutorul dat. Acest principiu are mai multe avantaje, dar si dezavantajul ca, intr-o societate de consum, in care totul costa bani, oamenii considera in mod mecanic ca ceea ce e gratuit nu are nici o valoare. Acest punct de vedere se dovedeste adesea a fi total gresit. Este bine de stiut ca ceea ce nu trebuie platit nu inseamna ca e gratis.

Ar fi usor sa platesti si sa te vindeci! E mult mai greu sa faci sacrificiile cerute pentru a te putea vindeca.

Extras din cartea Prananadi de Ujlaky Gy. Tibor

Despre Noi  |  Galeria Foto  |  Contact

© Asociatia Prananadi din Romania 2013