Acasa  •  Despre Noi  •  Acreditare  •  A-Prana-R  •  Galerie Foto  •  ContactRegulament de Ordine Interioara

flo

CAPITOLUL I

Generalitati

Art.1. Membri asociatiei

Calitatea de membru al Asociatiei Prananadi din Romania este o onoare pentru orice practicant al tehnicii Prananadi®! Dincolo de suma modesta cu care cotizam catre asociatie exista un sprijin inestimabil acordat semenilor nostrii. In sediile deschise in tara sunt ajutati in fiecare luna zeci sau sute de oameni aflati in suferinta. Chiar daca tu nu esti unul dintre acei ce practica tehnica la sediile asociatiei, contributia ta ajuta ca aceste sedii sa existe in continuare. Ca urmare, in mod indirect ajuti si tu la restabilirea starii de armonie a celor ce ne solicita ajutorul. Pentru aceasta suntem mandrii ca esti unul dintre noi si iti multumim frumos !!!

1. A-Prana-R reuneste acele persoane practicante ale tehnicii Prananadi®, care doresc sa evolueze din punct de vedere spiritual, psihic si fizic.
2. Asociatia reprezinta fara discriminare interesele tuturor membrilor sai care, respectand prevederile statutului si prezentului regulament, nu lezeaza sub nici o forma activitatea, imaginea si interesele asociatiei si a tehnicii Prananadi®.
3. Asociatia se preocupa in mod permanent de a gasi si oferii membrilor sai cat mai multe facilitati in activitatile specifice asociatiei si scolii Prananadi®.
4. Regulamentul de Ordine Interioara al A-Prana-R se aplica fiecarui membru al asociatiei indiferent de grad si functie.
5. Respectarea ROI decatre membrii asociatiei constituie o obligatie si totodata o datorie de onoare.
6. Membrii asociatiei cu o vechime mai mare de 6 luni vor avea prioritate la activitatile cu numar limitat de locuri, in cazul in care sunt la zi cu plata cotizatiei.
7. Presedintii de filiale pot participa la sedintele Adunarii Generale a Asociatiei (AGA) la invitatia acesteia, pentru a prezenta si sustine propunerile filialei ce o reprezinta.
8. Presedintii de filiale sunt obligati sa participe la acele sdinte ale AGA la care au fost chemati pentru prezentarea raportului de activitate si a darii de seama.
9. AGA este obligata a raspunde propunerilor venite din partea filialelor in acelasi mod in care acestea au fost facute: verbal sau in scris. In cazul propunerilor verbale, acestea impreuna cu rezolutia AGA vor fi consemnate in procesul verbal al adunarii.
10. Toate documentele oficiale ale asociatiei si filialelor vor fi inregistrate cu numar si data si vor fi arhivate. Ele vor purta in mod obligatoriu antetul asociatiei/filialei cu sigla. 11. Prananadistii care locuiesc in localitati ce nu au infiintate filiale ale asociatiei pot adera la orice filiala doresc, beneficiind astfel de avantajele membrilor A-Prana-R.
12. Taxa de inscriere in asociatie este de 10 lei, iar cotizatia este de 10 lei/luna. Pt. elevi, studenti si pensionari cotizatia este de 5 lei/luna. Cotizatia poate fi platita in 4 rate trimestriale pana cel tarziu la data de 15 feb. pt. trimestrul I, 15 mai pt. trimestrul II, 15 aug. pt. trimestrul III si 15 nov. pt. trimestrul IV

CAPITOLUL II

Destinatia si modul de intrebuintare a bunurilor asociatiei


1. Asociatia, prin documente emise de organele sale de conducere, este singura in masura sa hotarasca destinatia si modul de intrebuintare a bunurilor ei. Deciziile asociatiei referitoare la bunuri trebuiesc respectate de catre toti membrii sai.
2. Bunurile proprietate a Asociatiei sunt destinate a fi folosite de catre toti membrii in mod gratuit, in scopul desfasurarii activitatilor specifice Asociatiei si ale tehnicii.
3. Bunurile proprietate a Asociatiei pot fi folosite de prananadistii nemembrii contra unor sume stabilite de fiecare filiala in parte.
4. Bunurile inchiriate de catre Asociatie pot fi utilizate atat de membrii cat si de nemembrii prananadisti contra cost, membrii asociatiei beneficiind de reduceri insemnate. Tarifele pt. utilizarea bunurilor inchiriate se stabilesc de fiecare filiala in parte.
5. Membrii au intotdeauna prioritate la utilizarea bunurilor asociatiei!
6. Fiecare filiala isi va elabora un Regulament de Utilizare a Bunurilor (RUB) propriu in care vor fi precizate clar bunurile existente - proprietate si inchiriate, tarifele practicate si cuantumul reducerilor pt. membrii asociatiei. RUB nu poate veni in contradictie cu nici un act, regulament sau hotarare ce guverneaza asociatia. Ca urmare, RUB intra in vigoare doar dupa aprobarea acestora de catre Agunarea Generala a Asociatiei (AGA). AGA nu are dreptul de a se amesteca in stabilirea tarifelor practicate de filiale, ci urmareste doar respectarea legislatiei asociatiei.
7. In spiritul caracterului non-religios al tehnicii Prananadi®, sediile asociatiei si filialelor nu vor fi dotate/impodobite cu insemne religioase! Daca totusi se doreste aceasta, atunci se vor afisa insemne din cel putin 3 religii diferite, in proportii egale.

CAPITOLUL III

Codul Etic al Asociatiei


1. Asociatia reuneste acele persoane care doresc sa evolueze spiritual, psihic si fizic si au constientizat ca pentru aceasta au nevoie de ajutor si indrumare. Din acest motiv accepta si au nevoie de hotararile Maestrului si al Consiliului Director.
2. Asociatia reprezinta interesele persoanelor practicante ale tehnicii Prananadi si care doresc sa aduca si sa dezvolte iubirea in ei si in mediul lor. De aceea, membrii A-Prana-R trebuie sa manifeste predispozitie maxima spre intelegere si conlucrare armonioasa.
3. Principala atitudine intre membrii Asociatiei, precum si intre membrii si ceilalti semeni ai lor, trebuie sa fie respectul, in toate aspectele sale: fata de viata, fata de credinta, fata de etnie si rasa, fata de probleme si nevoi, fata de calitati si defecte, fata de armonia celuilalt.
4. Eu, membru al Asociatiei, am constientizat faptul ca depindem unii de altii, am constientizat necesitatea ajutorului empatic care izvoraste din aceasta si de asemenea faptul ca toate sunt legate intre ele. De aceea, atenuand suferintele altora, atenuez propriile mele suferinte. Prin activitatea mea dezinteresata in cadrul si in afara asociatiei, urmaresc acest scop, spre binele tuturor fiintelor sensibile. Sarcinile asumate si incredintate le voi indeplini cinstit si cu discernamant.
5. Eu, membru al Asociatiei, dorind sa realizez iubirea neconditionata si sa o impart cu altii, nu cer in schimbul muncii depuse recompensa in numerar sau de orice alta natura. In acelasi timp nu ma implic fara a fi imputernicit in viata altora, respectand cu aceasta liberul arbitru al fiecarui fiinte.
6. Eu, membru al Asociatiei, sunt constient de puterea gandului, cuvantului si a faptei, si de legea cauzei si efectului. De aceea ma abtin de la orice manifestare vatamatoare in gand, cuvant si fapta.
7. Eu, membru al Asociatiei, sunt constient ca viata si armonia trebuiesc aparate si ingrijite. Cunostintele, aptitudinile si conditia mea umana ma fac raspunzator pentru toate. De aceea voi face tot ce depinde de mine pentru apararea vietii si armoniei.
8. Eu, membru al Asociatiei, am constientizat semnificatia Liniei vii a Maestrilor, de aceea hotararile Maestrului meu in ceea ce priveste gradele, indicatiile si sarcinile incredintate le accept cu iubire, respect si smerenie.
9. Eu, membru al Asociatiei, folosesc acelasi izvor de cunoastere ca si Maestrii si colegii mei: tehnicile traditionale Prananadi. De aceea obligatia mea este de a face tot ce este necesar pentru a mentine invatatura curata, pentru a proteja si pastra traditia ei. In acest scop ma angajez la o atitudine hotarata.
10. Eu, membru al Asociatiei, stiu ca lumina si armonia sunt prezente pretutindeni, indiferent de religie, specie si gen. De aceea sunt atent la asemanarile unitare (unitatea lumii) nu la discriminari, si resping in gand, cuvant si fapta orice discriminare legata de religie, specie, nationalitate, gen, etc.
11. Eu, membru al Asociatiei, mi-am propus ca scop integrarea in armonia universala, si doresc sa ajut si pe altii sa realizeze acest lucru. De aceea ma abtin sa includ in invataturile Prananadi si in Asociatia Prananadi elemente care conduc spre disocierea sau indepartarea de unitate.
12. Eu, membru al Asociatiei, sunt convins de corectitudinea Regulamentului de Ordine Interioara (ROI) al Asociatiei. Interesele asociatiei, ale scolii Prananadi® si interesele mele spirituale sunt identice. De aceea, in mod voluntar imi asum participarea la organizarea unor activitati si executarea unor sarcini sub directa indrumare a Consiliului Director al Asociatiei si, la nevoie, dau informatii cu privire la rezultatele activitatii mele.
13. Eu, membru al Asociatiei, am inteles ca bunastarea materiala si spirituala trebuie sa se completeze si sa se echilibreze una pe cealalta. De aceea, in functie de posibilitatile mele voi sprijini spiritual si material asociatia, stiind ca in felul acesta sprijin scopul cel mai inalt si mai nobil al Unitatii.
14. Indiferent de gradul avut, nici un prananadist nu poate da sfaturi legate de tehnica Prananadi®, acestea fiind doar de competenta maestrilor profesori.
15. Un discipol poate cere sfaturi legate de tehnica Prananadi doar acelor maestrii profesori care i-au initiat in gradul respectiv, sau maestrului profesor la care s-au mutat in conditiile prezentului regulament!
16. Ajutorul nu poate fi acordat decat cu acordul persoanei sau apartinatorilor acesteia, daca persoana ajutata este in incapacitate de a-si exprima optiunea. Singura exceptie este atunci cand exista o problema de viata si moarte si nu exista persoane carora sa li se poata cere acordul.
17. Sfatuirea vreunei persoane de a schimba sau a renunta la prescriptiile medicale este strict interzisa, aceasta ducand la suspendarea definitiva din orice activitate Prananadi®.
18. In cadrul activitatilor specifice asociatiei si tehnicii Prananadi® (cursuri, intalniri, tabere, etc.) nimeni nu are dreptul de a se exprima in mod defaimator la adresa cunostintelor profesionale si a vietii personale ale celorlalti. De asemenea este strict interzisa judecarea maestrilor proprii, a celorlalti maestrii Prananadi® sau ai altor scoli spirituale.
19. In cazul in care exista acuze fata de cineva, acestea vor fi aduse in scris conducerii scolii si/sau asociatiei, dupa caz, asumate prin nume si semnatura. Nu sunt luate in considerare anonimele! Este in totalitate responsabilitatea conducerii scolii si/sau Adunarii Generale de a discuta aceste lucruri si de a stabili masurile ce se impun. Rezolvarea unor astfel de probleme nu sunt de competenta conducerii filialelor.
20. Nu uita, Maestre, ca esti la randul tau discipolul cuiva, deci respecta codurile etice si din punctul de vedere al discipolilor!
21. Un Maestru Prananadi® trebuie sa faca cinste titlului sau prin tot ceea ce gandeste, spune si face.
22. Respectul, modestia si intelegerea pentru si fata de ceilalti semeni trebuie sa fie intotdeauna parte din atitudinea unui Maestru Prananadi®.
23. Atitudinea unui Maestru Prananadi® trebuie sa constituie intotdeauna un model demn de urmat pentru colegii sai.
24. Un Maestru Prananadi® nu-si va depasi niciodata atributiile si competenta pe care le are. De aceea el nu va da niciodata colegilor sai sfaturi referitoare la tehnica Prananadi®, fiind constient ca aceasta intra in competenta doar a maestrilor profesori.
25. Reclama, propaganda sau promovarea unei alte tehnici energetice in randul prananadistilor fara acordul prealabil al conducerii scolii Prananadi® constituie lipsa de loialitate si abatere grava si poate duce la eliminarea din scoala a persoanei in cauza.

CAPITOLUL IV

Abateri


Incalcarea Regulamentului de Ordine Interioara al Asociatiei atrage dupa sine atentionarea, suspendarea, excluderea. Cel ce incalca aceste reguli este obligat sa se prezinte in fata AGA, sa raspunda la intrebarile acesteia si sa accepte hotararile acesteia.
In luarea hotararii de sanctionare a unui membru ca a adus prejudicii imaginii asociatiei sau tehnicii Prananadi, asociatia se va consulta si cu conducerea scolii Prananadi®.

Despre Noi  |  Galeria Foto  |  Contact

© Asociatia Prananadi din Romania 2013