Acasa  •  Despre Noi  •  Acreditare  •  A-Prana-R  •  Galerie Foto  •  ContactIn lumina Prananadi

flo


Tehnica


"Invatatura spirituala se bazeaza pe recunoastere interioara si nu pe convingere."

ADVAITANANDA


In traditiile spirituale din India si Tibet, in procesul crearii, razele energetice care emana din constientul cosmic al spatiului infinit se concretizeaza in sunete subtile si modele de lumina colorata. Asa cum cristalul translucid rearanjeaza si da culoare razelor solare, la fel si constientul cosmic din forme si culori creeaza principii sistematizate, iar razele luminoase emanate, le transpun in modele energetice. Principiile astfel sistematizate devin legitati care sustin functionarea proceselor vitale ale omului si ale naturii.

Ascunzandu-se in spatele fenomenelor lumesti aceste principii se manifesta (se arata) in fata sfintilor. Desi aceste manifestari primite au fost interpretate altfel la diferitele culturi religioase, Dharma(legea)-avand caracter universal, a ramas parte nedivizata a cunoasterii stravechi.

Emanatiile constiintei cosmice au fost personalizate sub diferite aspecte: Buddha si Tara in budhism, divinitati in hinduism, ingeri in cabalistica, sfinti in crestinism etc... Cu multe secole in urma omul de rand putea lua legatura cu ajutorul rugaciunilor, ritualurilor, preotilor initiati in mod drect si putea cere alinare durerilor sale. In cadrul serbarilor in comunitati, a ritualurilor cultice sau a ceremoniilor religioase aceste forte cosmice s-au putut manifesta. Aceste vindecari miraculoase, trairi spirituale sau dirijarea fortelor naturii au fost insa mistificate de conducatorii religiosi creand astfel un mod secret, necunoscut si greu de inteles oamenilor de rand.

Cu timpul, conditiile s-au schimbat si in secolul XXl evolutia constientului uman a ajuns la un punct critic. Pe deoparte, este capabil sa inteleaga si sa acumuleze mai mult decat cu milenii in urma iar pe cealalta parte, conditiile actuale de viata au facut necesara folosirea acestor izvoare de energie si cunostinte secrete.

Totodata, accentuarea suferintei umane este cauza pentru care cunostintele secrete pastrate in Tibet au ajuns accesibile omului occidental. Fiecare om este intruparea emanatiilor cosmice si, asa cum in cosmos diferitele legitati se supun fluctuatiilor energetice, asa se regasesc si in structura energetica umana fluctuatiile energetice corespunzatoare acestei legitati cosmice. Corpul uman este o reflexie a corpului cosmic. Ca atare, cele mai eficiente tehnici de meditatie sau terapii energetice, sunt cele care se bazeaza pe cunoasterea analogiei dintre corpul cosmic si cel uman.

Asfel, emanatiile de lumina si acustice dispunand de diferite calitati coordoneaza functionarea constientului care la randul lui modelaza psihicul si functionarea organismul uman. Stiinta recrearii corespondentei intre corpul uman si corpul cosmic - prin forme lumina-sunet - a fost pazita in secret cu succes pana in prezent in manastirile din Tibet. Pe aceasta cunoastere autentica se bazeaza metodele de vindecare si evolutie spirituala Prananadi.


Aceste principii calauzitoare, emanate din constientul cosmic sunt folosite pentru urmatoarele scopuri:

  • vindecarea energetica a corpului
  • dizolvarea asociatiilor emotionale distructive
  • constientizarea tendintelor Karmice
  • reorganizarea structurilor mentale si emotionale

Vindecarea cu Prananadi


"Suflet nobil cosidera-te bolnav,
Calea medicament,
Invatatorul tau medic pregatit, instruit
Iar exersarea ta sarguincioasa, consider-o calea catre vindecare"

Dhammapada


Conform medicinei tibetane, boala corporala si mentala are doi factori: In primul rand, procesele mentale si emotionale instabile. Starile de stres care provin din traumele suferite destabilizeaza raportul armonic al echilibrului circulatiei din sistemul energetic si al echilibrului din sistemul energetic subtil al corpului. Fiecare tensiune psihica acumulata se va manifesta in planul corpului fizic ,acest principiu reprezentand psihosomatismul. In plan secund, obiceiurile alimentatiei incorecte si modul de viata nesanatos. Din acest motiv, in viziunea prananadi vindecarea are trei conditii:

  • curatarea circuitelor energetice interioare
  • dizolvarea asociatiilor psihice distructive
  • stabilirea alimentatiei pentru fiecare persoana in parte

Procesul complex al vindecarii este de fapt o evolutie spirituala a carei realizare se poate incepe prin curatarea corpului si a emotiilor. Exercitiile invatate la gradele inalte, au scopul restabilirii echilibrului sanatatii pe mai multe nivele. Dupa invataturile prananadi, nu putem cunoaste adevarata noastra natura atata timp, cat caile energetice nu sunt curate si constientul este murdar. Exersand Prananadi, se limpezesc cele cinci elemente care formeaza corpul. Paralel cu modificarea energiilor psihice: lacomia se transforma in suflet nobil (element pamant), invidia in bunavointa (element apa), orgoliul in pace (element foc), mania in iubire (element aer) si ignoranta in intelepciune (element spatiu).

Curatarea celor cinci elemente, precum si eliberarea potentialitatii ascunse in caile energetice face posibila evidentierea naturii curate a constientului.

Tehnicile Prananadi purifica costientul pana la atingerea starii de sanatate spirituala, in care esti permanent lipsit de suferinta...

Ujlaky Gy. Tibor

Despre Noi  |  Galeria Foto  |  Contact

© Asociatia Prananadi din Romania 2013