Acasa  •  Despre Noi  •  Acreditare  •  Galerie Foto  •  ContactDespre Noi

flo


Tehnica Prananadi isi are radacinile in perioada premergatoare aparitiei religiilor, primele referiri in limba sanscrita dateaza din 6700 I.Ch. Tibetul a fost unul dintre pastratorii sai de-a lungul timpului.

In anul 1972 un grup de etnologi a plecat din SUA cu scopul de a studia cultura comunitatilor din nordul Indiei, al Chinei si din Tibet. Dupa incheierea expeditiei si publicarea studiilor facute, unul dintre cercetatori, un american de origine germana, s-a reintors in Tibet pentru a continua explorarea acestei zone incitante. Intamplator, a aflat despre o tehnica prin care, cu ajutorul palmelor, calugarii din anumite manastiri vindecau diverse afectiuni. A fost extrem de dificil sa fie acceptat in manastire pentru a-si insusi aceste tehnici de vindecare secrete, dar dupa 18 ani de disciplina spirituala, practica si studiu si-a insusit mare parte dintre ele.

In anul 1990, primeste permisiunea staretului manastirii de a aduce tehnica si in occident, cu conditia de a nu fi atasata nici unei dogme, religii, sau curent filosofic si de a fi folosita pentru ajutorarea oamenilor in mod neconditionat. Astfel, se intoarce in Germania, apoi in SUA si preda tehnica unui numar de 38 de oameni. Unul dintre ei, actualul conducator al scolii din Ungaria incepe sa transmita tehnica incepand cu anul 1993, an in care aceasta ajunge si in Romania, sub numele de Prananadi.

Ne indreptam cu recunostinta si iubire gandurile spre cei care au pastrat si transmis tehnica neintrerupt si care au facut-o accesibila si in acest spatiu geografic.

Despre Noi  |  Galeria Foto  |  Contact

© Asociatia Prananadi din Romania 2013