Acasa  •  Despre Noi  •  Acreditare  •  A-Prana-R  •  Galerie Foto  •  ContactCe este Prananadi

flo


"Nu te uita la exteriorul meu, mai bine iei ce este in mana mea."

Rumi

In toate timpurile au aparut invatatori care au fost capabili sa adapteze invataturile spirituale la nevoile erei respective. Acesti conducatori spirituali exceptionali, daca au considerat ca este necesar, au reinterpretat si traditiile religioase si, racordandu-le la spiritualitatea culturala a perioadei respective, le-au facut mai actuale (sau au creat ceva radical nou). In urma acestor reforme necesare au aparut marile religii. De exemplu: acum 2500 de ani, in cultura Vedica a aparut Buddhismul. Dupa 500 de ani, in cadrul Iudaismului s-a format Crestinismul. Si in aceste mari religii, cu timpul, s-au mai produs reforme. De la formarea acestor religii milenare, cultura omului, conditiile de viata si cele sociale s-au schimbat radical. Probabil ca acesta este unul din motivele pentru care s-a pierdut legatura cu sacralitatea formata in acele timpuri. Mai multe semne arata ca aceste forme religioase ritualice milenare si dogme incontestabile, nu corespund nevoilor actuale. Spiritualitatea moderna favorizeaza experientele personale in loc de credinta si cunoasterea directa in locul dogmei.

Cautatorul de cale al secolului XXI nu este satisfacut numai de informatia teoretica, pentru el cunoasterea reala inseamna "a sti sa actionezi" pentru a-ti imbunatati calitatea vietii. Fiecare aspect al stilului de viata modern pretinde eficienta, succes si din acest motiv si pe plan spiritual da prioritate acelei forme, care face posibila inbunatatirea calitatii vietii si depasirea limitelor. Scoala spirituala reprezentata de noi, corespunde pe fiecare plan nevoilor si posibilitatilor omului occidental, s-a format dintr-o traditie spirituala tibetana ancestrala. Acest sistem adaptat nevoilor oamului contemporan a primit numele de Prananadi. Asa cum in faza initiala a formarii Buddhismului tibetan, tehnicile pazite si folosite in India, au fost duse in Tibet si adaptate acelui conglomerat cultural, asemanator s-a format si a ajuns in Europa curentul numit Prananadi.

Aceasta stiinta de origine Divina a circulat si s-a adaptat continuu de-a lungul mileniilor diferitelor forme religioase fara a se dogmatiza. Diferentiindu-se de cele mai multe cai spirituale, in aplicarea tehnicii Prananadi accentul principal se pune pe realizarea Adevarurilor Spirituale mai mult decat pe teorie. Initierile traditionale si dupa aceea, aplicarea tehnicilor, calauzesc practicantul la intelegerea mai profunda a fenomenului Prananadi. Nu este asadar, o cale bazata pe principii religioase, ci este mai mult o forma adaptata a tehnicilor stravechi de iluminare.

Ujlaky Gy. TiborPrananadi - o deschidere a portilor catre spiritualitate. Cunoasterea, intelegerea, acceptarea si iubirea sinelui sunt motivatii ale revenirii noastre din lumea duala. Prananadi este metoda prin care acesti pasi ai devenirii spirituale se pot realiza intr-un mod constient. Desi isi are originea in traditia milenara a Tibetului, Prananadi este o tehnica perfect adaptata vietii tumultuoase a societatii moderne. Desi se adreseaza occidentalului de azi si de maine, Prananadi mentine intacte invataturile ancestrale pastrate in manastirile tibetane, invataturi transmise in mod direct de un maestru. Prananadi este calea prin care se poate imbunatati starea noastra de sanatate fizica si psihica. Prananadi este modalitatea prin care viata noastra de zi cu zi se reuneste cu spiritualitatea.

Diana CrisanPentru multi Prananadi a inceput ca o alternativa la tratamentele care au dat sau nu rezultate, in vindecarea unor boli care le chinuia trupul (chiar si fara a fi constienti de asta) si in mod special sufletul. In situatia ideala medicamentele actuale vindeca simptomele iar omul crede ca a vindecat boala. De foarte multe ori insa, nici aceasta ameliorare nu apare. Uneori, efectele adverse ale tratamentelor creeaza probleme mai mari decat ajutorul pe care-l dau (ex aspirina: artralgii -> ulcer gastric -> HDS ->deces).

Prananadi este o metoda de vindecare si evolutie spirituala (cele doua nu pot fi despartite) care pune accentul principal pe purificarea fizico-emotionala si mentala, privind procesul de vindecare ca o cale de evolutie spirituala si evolutia spirituala ca pe o cale de vindecare. In fata suferintelor zilnice cu totii cautam o cale de a fi fericiti. Prananadi este una din aceste cai care este accesibila fiecaruia dintre noi, daca facem un efort minim sa o cunoastem. Nu necesita cunostinte, conditie fizica, o stare materiala deosebita, ci doar dorinta sincera de a fi fericit si sanatos. Nu necesita incredere oarba in Maestru si tehnica, increderea se consolideaza pe parcurs, in urma rezultatelor obtinute, rezultate ce nu se lasa asteptate si de cele mai multe ori sunt direct proportionale cu efortul depus de fiecare. Dupa ce a fost atinsa o stare de sanatate satisfacatoare, incep sa apara starile de sanatate sufleteasca pe care noi le numim bucurie, fericire, multumire, urmate de stari pe care nu ni le putem imagina oricat ni se va povesti despre ele, dar care sunt baza unei fericiri durabile si independente de factorii exteriori, fericire pe care o cautam cu totii si o data atinsa nu ne mai poate fi luata de nimeni si de nimic, nici chiar de moarte.

Urszuly ArpadTraim intr-o lume cumplit de saraca din punct de vedere spiritual, desi avem toate instrumentele necesare. Suntem supusi stresului, banilor si bolii, nemaiavand timp pentru ceea ce conteaza cu adevarat, pentru viata noastra. Ne lasam condusi de lucrurile exterioare, ne pierdem identitatea, si pana la urma chiar sufletul. Asteptam mereu ajutor venit din exterior, un imbold, o mana de ajutor, un sfat, iar deseori daca nu il primim, ne lasam purtati de viata, manipulati si controlati de cei din jurul nostru, in speranta integrarii. Credem ca avem nevoie sa fim salvati, dar salvarea se afla in mainile proprii. Noi insine suntem poarta care duce dincolo de limitele perceptiei fizice .Singurul lucru pe care trebuie sa il facem este sa gasim curajul necesar pentru a pasi dincolo de pragul portii proprii. (citat din proiectul personal despre meditatie pe care l-am scris pt facultate)

Prananadi este: un mod de viata, o alegere constienta, o cale spre desavarsire personala, o metoda prin care ii putem ajuta pe cei dragi si pe cei din jurul nostru care isi doresc o schimbare in viata lor.

Petra PenciulescuEsenta Tehnicii este ca recladindu-ne pe noi insine si ajutand pe altii, invatam sa ne redescoperim capacitatea de a trai in armonie cu universul si cu noi insine, stiind ca iubirea este forta suprema de vindecare si autovindecare, iar compasiunea este punctul de plecare al iubirii Universului.

Magda PantaziPRANANDI - este o tehnica milenara care provine din Tibet prin care se cultiva sanatatea fizica, psihologica si spirituala, imbinand cunoasterea rationala si intelegerea intuitiva a energiilor corpului. Este mostenirea lasata de stramosi, in ceea ce priveste armonizarea cu fortele naturii si revenirea la practicile naturale, benefice si cunoscute de trup, minte si suflet. O tehnica energetica ce nu prezinta riscuri, este naturala si accesibila, si in acelasi timp o scoala spirituala.

Maria ErdeiPrivind in jur, totul pare haotic si de nesuportat. Deschizandu-ti inima si folosind tehnica aceasta, totul in jur e de fapt o oportunitate pentru aflarea binelui, a pacii, a iubirii. Prananadi este o punte catre tine insuti si toate celelalte vietati ale lumii acesteia. Aici este lumina pe care o cautam demult.

N-ar fi minunat sa stii ca exista ceva pe lumea asta care iti poate oferi incredere si alinare? Tamaduire atat pentru tine cat si pentru cei din jur? Ei bine, exista: se numeste Prananadi. Fii atent: acum, aici, in fata ta sta deschisa o cale. Nu e usoara, nu e nici scurta, nici la-ndemana. Dar cat este de luminoasa!

Miruna CovorIn tinerete am fost fascinat de APA. Fluidul vital, puternic dar si bland, rabdator, tenace si inteligent. Am invatat sa innot si sa navighez, cu multa dragoste si respect profund pentru creatorul unei asemenea forte. Toata viata am simtit ca mai exista ceva, un fluid pe care nu-l vedem, mai subtil si mai puternic, care exista peste tot in univers la fel ca si in interiorul nostru, ENERGIA DIVINA A CREATORULUI.

Metoda "Prananadi" m-a ajutat sa inteleg o mica farama din functionarea fluidelor subtile a energiei universale. AM INCEPUT SA FIU FERICIT!!!

Duculet Ioan

Despre Noi  |  Galeria Foto  |  Contact

© Asociatia Prananadi din Romania 2013